sexta-feira, novembro 02, 2012

Pipoca de Microondas x Pipoca Estourada






Eu comia pipoca de microondas sem nem pensar sobre o assunto. Mas, nessa onda de ler artigos sobre saúde, achei esse artigo AQUI e repensei meus conceitos.

Afinal, não custa absolutamente nada estourar uma pipoquinha fresca na hora. É muito rápido, quase tão rápido quanto fazer no microondas, e pode até ser mais barato (se bem que pipoca já é uma coisa muito barata!!)


Aí embaixo está parte do artigo, que fale de pipoca:

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3. The Toxicologist Won’t Eat: Microwave Popcorn


Olga Naidenko, is a senior scientist for the Environmental Working Group.

The problem: Chemicals, including perfluorooctanoic acid (PFOA), in the lining of the bag, are part of a class of compounds that may be linked to infertility in humans, according to a recent study from UCLA. In animal testing, the chemicals cause liver, testicular, and pancreatic cancer. Studies show that microwaving causes the chemicals to vaporize–and migrate into your popcorn. “They stay in your body for years and accumulate there,” says Naidenko, which is why researchers worry that levels in humans could approach the amounts causing cancers in laboratory animals. DuPont and other manufacturers have promised to phase out PFOA by 2015 under a voluntary EPA plan, but millions of bags of popcorn will be sold between now and then.

The solution: Pop natural kernels the old-fashioned way: in a skillet. For flavorings, you can add real butter or dried seasonings, such as dillweed, vegetable flakes, or soup mix.

Budget tip: Popping your own popcorn is dirt cheap
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E se você quer mesmo incrementar a sua pipoca, então dá pra fazer com manteiga de amendoin, páprica e pimenta, castanha de caju, parmesão e manjericão. Ou doce, com Oreo, marshmellow, canela, caramelo, amêndoas. Confira AQUI receitas divertidas.

A.



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bjs,